• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۱۱۲۶۶
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۹
کرمانشاه » اجتماعی
گزارش مکتوب؛

دوباره زندگی...  

تالاب هشیلان کرمانشاه یک اکوسیستم منحصر به فرد است که متاسفانه هر از گاهی با بهره برداری‌های بی رویه و یا ریختن زباله در آن چهره اش نا زیبا می‌شود.

دوباره زندگی...  به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز کرمانشاه ،خرچنگی کوچک روی یکی از هزاران قطعه فیبر سفید که تقریبا تمام سطح آب را گرفته نشسته مارماهی به سختی کنار ظرف خالی نوشابه و جلد پفک شنا می‌کند در حالی که ماهی مرده‌ای بر دهان دارد چند ماهی برای نفس کشیدن هراز گاهی به سطح آب می آیند تا چشم کار می‌کند آب است و زباله ...چند گردشگر در گوشه‌ی تالاب نشسته اند،آن‌ها از ریختن این حجم از زباله در آب شاکی اند یکی از آن‌ها  که معلوم است دلش گرفته می‌گوید :"‌ای کاش همه ما بدانیم که هرچه را با خود می‌آوریم باید برگردانیم چرا که کسی نیست پشت سر ما آن‌ها را جمع کند یکی از کارشناسان محیط زیست می‌گوید: شناگران از این فیبر‌های  سفید (یونیلیت) برای شنا استفاده  و آن‌ها را در سطح آب رها می‌کنند دانه‌ها به مرور ریز می‌شود  و در نهایت وارد چرخه غذایی موجودات زنده تالاب می‌شود  و رفته رفته باعث بیماری و مرگشان می‌شود.
ما  کنار تالاب هشیلانیم تالابی زیبا که حالا با این حجم از زباله اثری از زیبایی آن نمانده  علاوه براین سطح آب هم به میزان زیادی کاهش یافته چرا که موتور‌های آبی که روی آن برای آبیاری محصولات کشاورزی نصب شده  نفسی برای تالاب باقی نگذاشته اند.
  رئیس محیط زیست شهرستان کرمانشاه می‌گوید: کشاورزان تا آخر خرداد ماه حق بهره برداری از آب تالاب را داشتند، اما اکنون که به شهریورماه رسیده ایم  همچنان از آب آن استفاده می‌کنند.
آقای فلاحتی می‌گوید : اگر وضعیت همین گونه ادامه داشته باشد به زودی شاهد خشک شدن آب تالاب خواهیم بود یکی از دامداران در حالی که عصایی در دست دارد و مضطرب و نگران است و اشک چشمانش را گرفته می‌گوید: در اعماق تالاب تعداد زیادی از ماهی‌ها از بین رفته اند باید زودتر چاره‌ای اندیشیده شود اگر این گونه ادامه داشته باشد هیچ موجود زنده‌ای باقی نمی‌ماند آن نواحی  را سراسر نیزار‌های بلند فرار گرفته و نیاز به یک ساعت پیاده روی دارد به همراه یکی از محلی‌ها وارد عرصه ۵۶۰ هکتاری تالاب می‌شویم زمین زیر پای ما در اعماق تالاب باتلاقی است و باید با احتیاط  حرکت کرد میان باتلاق لاشه‌ی ماهی‌ها و چند لاک پشت پیداست.
علاوه بر وجود ۶۳ گونه آبزی و کنار آبزی در کنار ۷۳ گونه گیاهی حدود ۱۰ هزار راس دام روستا‌های اطراف تالاب هشیلان هم وابسته به این آب اند چند روز بعد مسئولان محیط زیست شهرستان کرمانشاه حکم جمع اوری موتور‌های آب غیر مجاز را گرفتند و با حکم دادستان کرمانشاه جمع آوری شدند فلاحتی رئیس محیط زیست شهرستان کرمانشاه می‌گوید: تا فاصله پنج کیلومتری از تالاب کسی حق حفر چاه آب ندارد، اما ما هنگامی که در عرصه تالاب بودیم شاهد حفر چاه در خود هشیلان بودیم.  
رئیس محیط زیست شهرستان کرمانشاه می‌گوید: با توجه به اینکه سطح آب‌های زیر زمینی در عرصه  تالاب بالا است با کندن دو متر به راحتی می‌توان به آب رسید که البته این چاه‌ها هم قرار شد مسدود شود و بساط لوله گذاری‌ها و شبکه‌های آب آن‌ها برچیده شد.
ده روز بعد به تالاب بازگشتیم آب تا حد قابل توجهی به آن بازگشته بود محیط بانان تا کمر درآب بودند و به اتفاق چند نفر از طبیعت دوستان و حامیان محیط زیست تالاب را پاکیزه می‌کردند کار کردن برای پاکیزگی تالاب و در میان نیزار‌ها کاری سخت و دشوار است آن‌ها با وسایل ابتدایی کار می‌کنند آقای جوانشیر که دوستدار محیط زیست است با انبوهی از زباله‌ها که بیشتر ظروف یک بار مصرف اند هر از گاهی با قایق سواریش زباله‌ها را جمع اوری می‌کرد و می‌گفت :طبیعت خانه‌ی  ماست اگر هر کدام از ما به این نتیجه برسیم که خانه خود را باید پاکیزه نگه داریم آن گاه شاهد این حجم از زباله نخواهیم بود بعد از ساعت‌ها کار به تالاب نگاه می‌کنم سطح آن کاملا پاکیزه شده است چنگر‌ها و اردک‌های وحشی در آن شنا می‌کنند قورباغه‌ها انگار در ساحل حمام آفتاب گرفته‌اند نقش کوه بار دیگر در آب منعکس می‌شود و محیط بان پیر تالاب که خسته از کاری سخت است، اما با امیدواری به تالاب نگاه می‌کند و آواز سر می‌دهد آقای ابراهیمی که کارشناس تالاب‌ها است می‌گوید:هشیلان نباید در منطقه گرم و خشک ما ایجاد می‌شد  او می‌گوید: این گونه تالاب‌ها که مجموعه‌ای از فضای خشک و آبی هستند خاص نواحی بسیار سرد کره زمینند یعنی قطب شمال و جنوب است.
زمین تالاب هشیلان  تورب زاری است یعنی زمینی که خاک آن سیاه است و لایه‌هایی از زغال سنگ نارس آن را فرا گرفته است و به همین دلیل هم این تالاب یک تالاب الگوی یافته است به گفته برخی کارشناسان اینکه  چرا این تالاب در منطقه گرم و خشک ما ایجاد شده این است که در گذشته این مناطق مناطقی بسیار سرد بوده است و همین زمینه را  برای ایجاد تالاب مهیا کرده  بعضی‌ها هم آن را سوءتفاهمی در طبیعت می‌دانند تالاب هشیلان ۱۱۰ جزیره بزرگ و کوچک دارد که به زیبایی به شکل دایره و بیضی از بالای ارتفاعات که به آن نگاه می‌کنی خودنمایی می‌کند.

***خبرنگار: پروین شهسواری
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آماده‌باش ستاد مدیریت بحران استان زنجان در پی صدور هشدار نارنجی
برگزاری نشست رویداد تاریخی حماسه ۹ دی در دانشگاه تبریز
اسکان اضطراری ۱۵۰ زائر کربلا در حسینیه اعظم زنجان در پی کولاک شدید
هشدار مه‌گرفتگی و کولاک در جاده یاسوج-بابامیدان و یاسوج-اقلید
تخلیه اضطراری ۶ خانواده در پی سیلاب‌های اخیر لنده
بازگشایی و لایروبی ۴ زیرگذر درگیر سیل در محورهای روستایی زنجانرود
ناپدید شدن ۳ نفر در بارندگی‌های کهگیلویه/ جستجو همچنان ادامه دارد
تکمیل ۹۵ درصد تاسیسات زیربنایی در سایت کوی زنگان زنجان
افتتاح ۲ مرکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۸ دی ۱۴۰۴
دادستان زنجان: خلع ید از زمین‌های راکد شهرک‌های صنعتی در دستور کار است
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی همدان، دوشنبه هشتم دی ماه
اوقات شرعی اهواز، ۸ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۸ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۸ دی ۱۴۰۴ به افق قم
الکترونیکی شدن خدمات باید به رضایتمندی مردم منجر شود
مهلت ۱۰ روزه بازرس کل لرستان برای ساماندهی دستفروشان
نمایش قصه دوست‌داشتنی روی صحنه جشنواره تونس
آیین کلنگ‌زنی طرح کیفی‌سازی محصولات سنگین پالایش نفت تبریز
۳۰ نقطه در لرستان آماده برگزاری مراسم گرامیداشت ۹دی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واریز سود سهام عدالت در بیست و هفتم دی
درگذشت حضرت آیت‌الله سید علی شفیعی نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری
نمایش اقتدار پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در قاب تلویزیون
تعطیلی برخی مدارس آذربایجان غربی در ۸ دی ماه
پخش زنده پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در کانون پرورش فکری اهواز
فریدونشهر برفی‌ترین منطقه نصف جهان
پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا
مشکلات ساختاری اقتصاد؛ علت التهابات ارزی
واریز سود سهام عدالت همزمان با عید مبعث
افزایش ۲۰درصدی حقوق‌کارمندان درلایحه بودجه اصلاح شود
هشدار نارنجی بارش برف و باران در۱۳ استان
کشف موتورسیکلت‌های ۳۰ میلیاردی قاچاق در لامرد
ایران در جمع ۱۰ کشور برتر جهان در چرخه کامل فناوری فضایی
اعلام میزان بارش‌های اخیر در استان کهگیلویه وبویراحمد
تخلف درج نکردن قیمت
اجرای پویش ملی «پیام امید ما از فضا»  (۹ نظر)
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم  (۶ نظر)
فارس از فردا برفی و بارانی می‌شود  (۵ نظر)
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی  (۴ نظر)
انفجار تروریستی در مسجدی واقع در حمص سوریه  (۲ نظر)
چتر باران ، فردا در فارس گسترده تر می شود  (۱ نظر)
هشدار هواشناسی سطح زرد شماره ۳۹ برای استان کرمان  (۱ نظر)
کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
پرونده قضائی برای کشتی متخلف خارجی حامل سوخت قاچاق  (۱ نظر)
قیمت عرضه محصولات لبنی لحظه‌ای رصد می‌شود  (۱ نظر)
بارش نخستین برف زمستانی در شهرستان سپیدان  (۱ نظر)
پیش‌بینی هواشناسی تا سه‌شنبه، برف و باران و وزش باد  (۱ نظر)
نیاز مهم امروز جهان: نظام عادلانه ملّی و بین‌المللی اسلامی  (۱ نظر)
️شیرین یزدان‌بخش درگذشت  (۱ نظر)
ورود به ورزشگاه پارس تنها با داشتن بلیت الکترونیکی امکان پذیر است  (۱ نظر)